keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Taimipöydällä!


Chilintaimet ovat kasvaneet jo hurjan isoiksi ja päätin ne laittaa jo isompiin purkkeihin. Juuripaakutkin olivat jo täynnä juuria, joten purkinvaihto olikin jo aiheellista. Nyt nämä voivatkin olla näissä purkeissa siihen asti, kunnes siirtyvät lopullisiin kasvatusastioihin kasvihuoneeseen.


Starfish ja Lemon Drop

Turbo Pube ja Quintisho

Lemon Drop kylvöksestä itänyt mutantti  ja jalapeno. Muistuttavat kovasti toisiaan, mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan minkälaisia chilejä tuo mutantti päättää tehdä.

Yhteensä 18 chiliä on tulossa kesäksi kasvihuoneeseen. 15 on jo isommissa purkeissa ja taimikasvatustilat alkavat olla jo hurjan täynnä. Chilien lisäksi isompaan kasvihuoneeseen on tulossa paprikoita 8, kurkkuja 4-5 ja vesimeloni. Pieneen kasvihuoneeseen tulee 15 tomaattia ja ananaskirsikkaa, sekä basilikaa tomaattien väleihin.

Paprikat koulin vasta tänään. Ensimmäinen kylvös ei vain suostunut itämään joten uusintakylvöt menivätkin sitten melko viimetippaan ja olen kamalasti jäljessä normaalista aikataulustani. Yhteensä 8 paprikaa on itänyt.


Tomaatit ovat jo hyvässä kasvussa tuolla viileämmässä huoneessa. Lämpötilat ovat nyt tähän aikaan vuodesta päivällä 16 astetta ja öisin hieman alle 15. Nämä ovat menossa kasvariin.


Ja tomaatteja tuntui olevan niin kovin vähän, joten päätin tehdä uusintakylvöksen ja kaikki itivät. 10 roma-tomaattia. Tämä lajike on pensastava kasvutavaltaan, joten aion nämä laittaa ämpäreihin kasvimaan reunoille. Ne voi sitten tuoda pakkasten uhatessa sisään kypsyttämään loppusatoa.


Ja myös ananaskirsikkaa löytyy jo. Lajikkeena 'Little Lantern'. Tämä pienikokoinen lajike sopii hyvin ruukkukasvatukseen, eikä valloita koko kasvihuonetta.


Basilikaa on esikasvatuksessa useampaa eri lajiketta. Tavallista perusbasilikaa kylvin yhteen ruukkuun paljon, ja jaoin puskan myöhemmin 7 pienempään pottiin.



Sitten iski hullaannus ja oli pakko laittaa muitakin lajikkeita, kun siemeniä kerran oli olemassa. Basilikan siemenet kylvetään mullan pintaan, koska ne tarvitsevat itääkseen valoa. Kastelun jälkeen niihin tulee jännä vaalea kalvo päälle. Lajikkeina thai-basilika, sitruunabasilika, kanelibasilika, pienilehtinen ''Balkon Star'', punaiset lajikkeet ''Purpple Ruffles'' ja ''Dark Opal'', sekä kuusi kipollista mammuttibasilikaa. Ja lähes kaikissa kipoissa on jo elämää ja nämäkin pitäisi vielä mahduttaa johonkin ;) 


Lisäksi olen kylvänyt purjoa, 4 eri lajia kaalia (lehti-, ruusu-, kukka- ja parsakaali), selleriä, keräsalaattia ja pillisipulia, sekä Paljon erilaisia yrttejä basilikan lisäksi. Kyllä sais ilmat jo alkaa lämmetä, että voisin viedä kestävämpiä taimia jo ulos päivisin vähän karaistumaan, mutta nyt on vielä liian kylmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti